perjantai 26. syyskuuta 2014

Vehnättömät sämpylät

Ajattelin jakaa meidän suosikkisämpylöiden ohjeen. Tai no yleensä kippaan sekaan mitä kaapista löytyy, mutta ohjeessa nyt jotkin summittaiset määrät :D Joka tapauksessa hyviä tulee, eikä uskoisi vehnättömiksi! Itse käytän taikinan tekemiseen sähkövatkainta taikinapyörillä. Tulee mielestäni parempi taikina kuin käsin vatkaten.

Sämpylät (vehnätön, gluteeniton)

5dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
1dl öljyä
2dl kaurahiutaleita
1.5dl tattarijauhoja/valmista jauhoseosta (esim. Viljatuotteen tumma gluteeniton jauhoseos)
1.5dl kaurajauhoja
-> yht. n. 5dl jauhoja/hiutaleita (kokonaismäärä kasvaa hiukan mikäli käytät enemmän hiutaleita
1.5rkl psylliumia

Liuota 42 asteiseen veteen suola ja sokeri. Lisää kuivahiiva ja jauhot tasaisesti, koko ajan sekoittaen. Lisää öljy loppuvaiheessa. Taikina jää aika pehmeäksi. Leivo samantien sämpylöiksi, lisää samalla jauhoja mikäli tarve vaatii. Kohota sämpylät lämpimässä n. 20min, voitele vedellä ja paista 200-225 astetta n. 15-25min. 

Kohotetut sämpylät valmiina uuniin!

Valmiit herkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti